Inschrijving voor open dag gesloten

20 augustus 2021 Matthijs Oppenhuizen

De inschrijving voor de open dag is zoals eerder gemeld op 9 september gesloten.

Open dag bij Windpark en Zonnepark Bijvanck
Coöperatie ZieDeZonSchijnt en duurzaam energiebedrijf Pure Energie nodigen u van harte uit voor een open dag bij Windpark en Zonnepark Bijvanck op 11 september 2021. Als u meer wilt weten over het windpark en het zonnepark, bent u op die dag tussen 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom aan de voet van een van de windmolens tussen Angerlo en Loil.

Kijkje in windmolen, foto’s, video’s, praat met deskundigen
U kunt een kijkje nemen onderin een van de windmolens (bovenin kan niet vanwege veiligheidseisen) en er worden foto’s en een video getoond van de bouw van het windpark. Verder wordt uitleg gegeven over het zonnepark dat aan de voet van twee windmolens is beoogd.
Verschillende deskundigen zijn aanwezig voor vragen over onder andere de techniek van windmolens en een zonnepark, de bouw, de landschappelijke inpassing van het zonnepark en de combinatie van de windmolens en het zonnepark op dezelfde netaansluiting. Bestuursleden van coöperatie ZieDeZonSchijnt – mede-initiatiefnemer van het zonnepark – vertellen hoe zij ervoor zorgen dat inwoners uit de omgeving kunnen meedoen in het zonnepark. 

Vooraf aanmelden en coronatoegangsbewijs verplicht
Vanwege het coronavirus was het verplicht dat u zich vooraf aanmeldde als u de open dag wilt bezoeken. Dit kon tot en met donderdag 9 september, dus de inschrijving is inmiddels gesloten.
De regel van de Rijksoverheid is dat iedere bezoeker een coronatoegangsbewijs moet laten zien. Dat betekent dat u een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs van maximaal zes maanden oud of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de open dag moet laten zien bij de ingang van de open dag. Daar wordt op gecontroleerd. Als u een coronatoegangsbewijs kunt laten zien, kunt u de open dag bezoeken en hoeft u op het terrein geen anderhalve meter afstand te houden. Toegang tot de open dag is gratis. 

Kom op de fiets of lopend
De open dag wordt gehouden bij windmolen 3, een van de oostelijke windmolens van het windpark. Deze windmolen is vanaf de Ganzepoelweg tussen Angerlo en Loil goed bereikbaar. De afslag naar het windpark vanaf de Ganzepoelweg is ter hoogte van de brug over de Didamsche wetering. Klik hier voor de locatie op Google Maps. Omdat er op het terrein beperkt ruimte is voor auto’s, is het verzoek dat u indien mogelijk op de fiets of lopend naar de open dag komt. Als u toch met de auto komt, wordt u verzocht de instructies van de verkeersregelaars op te volgen. 

Tip: volg klompenpad Bevermeersepad
Een tip voor wandelliefhebbers is om het klompenpad Bevermeersepad te volgen. Klik hier voor de routebeschrijving. Deze wandelroute van tien kilometer begint bij zalencentrum De Meent in Angerlo en voert u door het buitengebied van Angerlo. Deze route komt pal langs het windpark en het zonnepark. U kunt daar de open dag bezoeken en daarna het pad verder vervolgen, terug naar het beginpunt in Angerlo. U ziet de windmolens tijdens het wandelen dan vanaf verschillende posities en afstanden.

Foto’s voor social media
Tijdens de open dag maken Pure Energie en ZieDeZonSchijnt foto’s, onder andere te gebruiken op social media en in andere communicatie-uitingen. Als u niet op de foto wilt, kunt u dat vooraf aangeven bij de organisatie via info@zonneparkbijvanck.nl. 

Informatie over Windpark en Zonnepark Bijvanck
Windpark Bijvanck bestaat uit vier windmolens met een tiphoogte van 175 meter. Het windpark is sinds 2021 operationeel en is een initiatief van duurzaam energiebedrijf Pure Energie. Meer informatie staat op www.windparkbijvanck.nl

Zonnepark Bijvanck is beoogd aan de voet van de twee oostelijke windmolens van Windpark Bijvanck. Dit zonnepark is een initiatief van coöperatie ZieDeZonSchijnt – opgericht door omwonenden – en Pure Energie. Via de coöperatie kunnen inwoners uit de omgeving mee-investeren in het zonnepark en komt 50 procent van het zonnepark in eigendom van de omgeving. Het totale plangebied van het zonnepark is 23 hectare, maar daarvan wordt minstens 25 procent gebruikt voor landschappelijke inpassing en natuur.